Móda a krása

2020 bude pre Bonami rokom investícií do offline služieb

30. január 2020 – Takmer 55 miliónov eur, teda o tretinu viac ako v roku 2018, utŕžilo vlani Bonami, e-shop s bytovými doplnkami a nábytkom. Zisk dosiahol výšku stovky tisíc eur a profitabilných bolo všetkých päť trhov, v ktorých e-shop pôsobí. Rekordne rástlo Maďarsko, zatiaľ posledná krajina, kam Bonami vstúpilo v auguste 2018. Na rok 2020 je naplánovaný 35 % rast a celý rad investícií.

Bonami

„Vďaka dobrým finančným výsledkom a vlaňajšiemu zisku si môžeme dovoliť označiť rok 2020 za investičný rok,“ hovorí Pavel Vopařil, CEO Bonami. „Stovky tisíc eur investujeme do veľkého rozšírenia skladu. Budeme tak mať okamžite k dispozícii až dvojnásobok položiek, čo výrazne zrýchli ich doručenie zákazníkovi. Zároveň začneme pracovať na rozšírení v offline svete. Vlani otvorená výdajňa v pražskom Jenči jednoznačne potvrdila záujem zákazníkov o tento typ služby, preto budeme výrazne investovať do vlajkových predajní vo veľkých mestách (Bratislava, Budapešť). V menších mestách rokujeme s niekoľkými partnermi o partnerských výdajniach,“ objasňuje Vopařil.

Bonami Okrem offline priestoru sa dočká vylepšení tiež ponuka sortimentu. „Už tento rok sme začali s veľkou premenou. Doplnili sme do ponuky značky, ktoré si zákazníci žiadali, a vyradili tie, o ktoré nemali veľký záujem, išlo o tisícky produktov. Tento rok budeme v započatom trende pokračovať ešte intenzívnejšie. Rozšírime ponuku tovaru tak, aby sme pokryli rôzne potreby zákazníkov, uvedieme rad nových atraktívnych značiek, nové kolekcie a tiež co-brandové kolekcie, pri ktorých sa Bonami bude podieľať na vývoji,“ sľubuje Vopařil.

Veľké investície nasmeruje Bonami do podpory značky v kľúčových krajinách a do nového – modernejšieho brand vizuálu.

O Bonami

Bonami vzniklo v roku 2013 ako online priestor plný inšpirácie pre domov a kanceláriu. Po piatich rokoch prekročilo hranicu obratu 40 miliónov eur. Okrem slovenského trhu inšpiruje Bonami tiež trh český, poľský, rumunský a maďarský. Vízia Bonami je jednoduchá: „Chceme byť prvou voľbou v oblasti Home & Living a inšpirovať k vytváraniu pekných domovov.“ Pre Bonami je charakteristický priateľský prístup, ktorý je pre zákazníkov zážitkom. Bonami patrí do investičnej skupiny Miton.

Mohlo by vás zaujímať aj nasledovné:

Viac v rubrike:Móda a krása